MCQs Test | Online Quiz | MCQ Preparation Material

Current | GK | Science | Biology | Chemistry | Physics | Computer | English | Math

MCQ means Multiple Choice Question
MCQs means Multiple Choice Questions

MCQS TEST | ONLINE QUIZ | MCQ TEST PREPARATION MATERIAL (QUESTIONS AND ANSWERS)
Following is the list of quizzes from different subjects and topics, for example, general knowledge (GK), current affairs, everyday science (or general science). Here each question has four options and one correct answer. Find link to MCQs (PDF) files at the end of this page. Online test questions and answers in multiple choice question (MCQ) format.

GENERAL KNOWLEDGE (GK)
1. About how many people are living on the planet Earth?
(A) 6.8 billion
(B) 7.8 billion
(C) 8.8 billion
(D) 9.8 billion

ANSWER: GK MCQ TEST
1. (B) 7.8 billion. View more General Knowledge Questions

EVERYDAY SCIENCE
2. In the universe, the most abundant form of matter is
(A) Solid
(B) Liquid
(C) Gas
(D) Plasma

ANSWER: ONLINE SCIENCE QUIZ
2. (D) Plasma. View more Science Questions

CURRENT AFFAIRS
3. As of 17 April 2021, how many people have been died by Coronavirus?
(A) 1,500,000
(B) 2,000,000
(C) 2,500,000
(D) 3,000,000

ANSWER: ONLINE MCQ TEST
3. (D) 3,000,000. View more Current Affairs Questions

BIOLOGY
4. Which of the following is essential for the formation of haemoglobin?
(A) Iron
(B) Water
(C) Calcium
(D) Carbohydrates

ANSWER: BIOLOGY MCQ
4. (A) Iron. View more Biology Questions

CHEMISTRY
5. The first period of elements in the periodic table consists of only
(A) hydrogen
(B) hydrogen and oxygen
(C) hydrogen and helium
(D) hydrogen and nitrogen

ANSWER: CHEMISTRY MCQ
5. (C) hydrogen and helium. View more Chemistry Questions

COMPUTER
6. The major and the most popular language of World Wide Web (WWW) is
(A) HTML
(B) Java
(C) PHP
(D) ASP.NET

ANSWER: COMPUTER MCQS TEST
6. (A) HTML. View more Computer Questions

PHYSICS
7. Plaster of Paris is produced by heating
(A) Graphite
(B) Gypsum
(C) Zinc
(D) Lead

ANSWER: PHYSICS QUIZ TEST
7. (B) Gypsum. View more Physics Multiple Choice Questions (MCQ)

EDUCATION & PEDAGOGY
8. Pedagogy is an ‘approach to teaching’ that refers to the theory and practice of
(A) reading
(B) studying
(C) knowing
(D) learning

ANSWER: EDUCATION & PEDAGOGY
8. (D) learning. View more Education and Pedagogy Questions

ENGLISH GRAMMAR
9. He was watching a documentary, when she ______ in.
(A) walk
(B) walks
(C) walked
(D) was walking

ANSWER: ENGLISH MCQ
9. (C) walked. View more English MCQs

BUSINESS STUDIES MCQS
Accounting
Auditing
Commerce
Economics
Finance
Project Management

MCQs Test Preparation Material. Online Quiz Tests (Questions and Answers).

MCQs Test (PDF)
Download the Multiple Choice Questions (MCQs) in PDF from this page.