Pakistan History MCQs

Pakistan | Pakistan AffairsEconomy | Education | HistoryKey Facts | TimelineMCQs

Pakistan History → MCQs

Pakistan History Multiple Choice Questions (MCQs) Page-1. The following quizzes are from the establishment of All India Muslim League up to the creation of Pakistan. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Page: 1 | 2 | 3 | 4

1. The credit of establishing All India Muslim League goes to
(A) Quaid-e-Azam
(B) Allama Iqbal
(C) Mohsin-ul-Mulk
(D) Nawab Waqar-ul-Mulk

2. The All India Muslim League was founded in
(A) March 1906
(B) December 1906
(C) March 1913
(D) December 1913

3. The Partition of Bengal was occurred on
(A) March 16, 1905
(B) October 16, 1905
(C) March 16, 1906
(D) October 16, 1906

4. The Partition of Bengal was annulled on
(A) November 12, 1911
(B) December 12, 1911
(C) November 12, 1912
(D) December 12, 1912

5. Quaid-e-Azam joined All India Muslim League in
(A) March 1906
(B) December 1906
(C) March 1913
(D) December 1913

6. Pakistan withdrew from CENTO in
(A) 1975
(B) 1977
(C) 1979
(D) 1981

7. Simla Deputation was headed by
(A) Quaid-e-Azam
(B) Allama Iqbal
(C) Aga Khan
(D) Mohsin-ul-Mulk

8. Lucknow Pact was signed between Congress and Muslim League in
(A) November, 1914
(B) December, 1914
(C) November, 1916
(D) December, 1916

9. The inaugural session of the first Constituent Assembly of Pakistan was chaired by
(A) Quaid-e-Azam
(B) Liaquat Ali Khan
(C) Moti Lal Nehru
(D) J.N. Mandal

10. According to 1941 census _______ of the population of Kashmir state was Muslim.
(A) 73%
(B) 77%
(C) 80%
(D) 83%

ANSWERS: PAKISTAN HISTORY MCQS
1. (C)
2. (B)
3. (B)
4. (B)
5. (D)
6. (C)
7. (C)
8. (D)
9. (D)
10. (B)

Pakistan | FPSC | CSS | NTS | Federal Board | MCQsUrdu