FPSC Assistant Director Practice Test

FPSC | Tests | Preparation Material | Syllabus | Jobs

FPSC Assistant Director Test → Practice Test

Practice Test for FPSC Assistant Director Test (FIA, IB or Federal Government Organization)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

PART – I (ENGLISH) – 20 MCQs

1. I cannot concentrate, here is too much
(A) detraction
(B) distraction
(C) sound
(D) contraction

2. It is expected that the assembly will _________ these treaties.
(A) force
(B) ratify
(C) notify
(D) signify

3. Oil is mostly _________ by trucks in Pakistan.
(A) transfer
(B) transmit
(C) transport
(D) deliver

4. Bus _________ are going to increase.
(A) fees
(B) rates
(C) bills
(D) fares

5. Pakistani __________ met his counterpart in London.
(A) console
(B) councel
(C) consul
(D) council

6. Octopuses have not only large brains __________ also a well-developed nervous system.
(A) but
(B) and
(C) are
(D) and have

7. The manager __________ everyone go home an hour early on Friday afternoon.
(A) let
(B) allowed
(C) permitted
(D) got

Which from the following underlined word(s) is/are incorrect?


(A) A
(B) B
(C) C
(D) D


(A) A
(B) B
(C) C
(D) D


(A) A
(B) B
(C) C
(D) D

ANSWERS: FPSC ASSISTANT DIRECTOR PRACTICE TEST
1(B) 2(B) 3(C) 4(D) 5(C)
6(A) 7(A) 8(B) 9(B) 10(A)

Pakistan | FPSC | CSS | NTS | Federal Board | MCQsUrdu