Educators Test

NTS | Verbal | Quantitative | Analytical | TestsMCQs | Jobs

Educators test by NTS for teaching jobs in Pakistan and by the government of Punjab and others preparation material and questions from past educators tests taken by National Testing Services (NTS).

Questions from past educators test (BPS-9)

Pages: 1 | 2 | 3

1. He likes to go __________ a walk.
(A) with
(B) on
(C) for
(D) out

2. The rhyming word of ‘right’ is?
(A) rat
(B) boat
(C) kite
(D) doll

3. The correct interrogative sentence is?
(A) Who has seen the wind?
(B) Who has saw the wind?
(C) Who has see the wind?
(D) Who has not saw the wind?

4. What shows quality of a noun?
(A) Pronoun
(B) adjective
(C) Adverb
(D) Verb

5. Words having similarity in sound are called?
(A) Difficult words
(B) Rhyming words
(C) Similar words
(D) Pair words

6. According to 1973 constitution of Pakistan who is the most powerful and Chief Executive of the state?
(A) Prime minister
(B) President
(C) Cheif minister
(D) Chairman

7. Who is the current chief minister of Balochistan?
(A) Syed Murad Ali Shah
(B) Sardar Sanaullah Zehri
(C) Pervez Khattak
(D) Jam Kamal Khan

8. Which country’s flag consists of three horizontal lines of Black, Red and yellow colours?
(A) Germany
(B) Belgium
(C) Denmark
(D) Canada

9. Rachna Doab is the area between rivers ?
(A) Ravi and Jhelum
(B) Ravi and Chenab
(C) Ravi and Sutlej
(D) Chenab and Sutlej

10. What is the main Islamic pillar that consists of both financial and physical sacrifices ?
(A) Hajj
(B) Saum
(C) Zakat
(D) Salat

ANSWERS: EDUCATORS TEST
1. C
2. C
3. A
4. B
5. B
6. A
7. D
8. A
9. B
10. A

Pakistan | FPSC | CSS | NTS | Federal Board | MCQsUrdu