FPSC Lecturer Test English

FPSC | Tests | Preparation Material | Syllabus | Jobs

FPSC Lecturer Test → 1. English Section 2. Subject Section 3. Education Section

FPSC Lecturer Test English Section (Part-I) consists of questions from Vocabulary, Sentences Structure, and Grammar Usage. There is no set pattern for number of questions from any one section. However, in most cases there are 10 questions of vocabulary, and 10 questions of Sentences Structure and Grammar Usage.

English Section Weightage

TEST SECTIONNO: OF QUESTIONS (MCQS)
English20
Subject Test50
Education30

English Section: Sample Questions
Choose the word that is most nearly similar in meaning to the word in capital letters.

1. ABSTRUSE
(A) Showy
(B) Evident
(C) Skillful
(D) Concealed

2. VACUOUS
(A) Stupid
(B) Truthfulness
(C) Dreamer
(D) Confused

3. PROBITY
(A) Probability
(B) Honesty
(C) Peaceful
(D) Carelessness

Choose the word that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.

4. FOE
(A) Friend
(B) Enemy
(C) Foul
(D) Fraud

5. FECKLESS
(A) Weak
(B) Careful
(C) Careless
(D) Unlucky

6. MELANCHOLY
(A) Sorrowful
(B) Happy
(C) Confused
(D) Convicted

Complete the following sentences with suitable answer.

7. I am afraid __________ cats.
(A) to
(B) from
(C) of
(D) by

8. We did not have __________ question for the lecturer.
(A) none
(B) any
(C) some
(D) more

9. Bats have not only large brains __________ also a well-developed communication system.
(A) and
(B) are
(C) and have
(D) but

10. If I __________ time, I would have purchased it yesterday.
(A) would had
(B) would have
(C) had had
(D) have had

ANSWERS: FPSC Lecturer Test (English Section)

  1. D
  2. A
  3. B
  4. A
  5. B
  6. B
  7. C
  8. B
  9. D
  10. C

ENGLISH GRAMMAR AND VOCABULARY PREPARATION

Pakistan | FPSC | CSS | NTS | Federal Board | MCQsUrdu