GK MCQs Page 28

271. The first spacecraft to land on the Moon was
(A) Luna 1
(B) Luna 3
(C) Luna 6
(D) Luna 9

272. The first spacecraft to land on the Venus was
(A) Venera 1
(B) Venera 4
(C) Venera 7
(D) Venera 11

273. The first spacecraft to land on the Mars was
(A) Mars 1
(B) Mars 2
(C) Mars 3
(D) Mars 4

274. The world’s oldest surviving federation is
(A) United States
(B) Russia
(C) Great Britain
(D) Italy

275. The Temple of All Religions that consists of several types of religious architecture including an Orthodox church, a mosque, and a synagogue is located in
(A) Kazan
(B) Saint Petersburg
(C) Barcelona
(D) Valencia

276. Leonardo da Vinci was an __________ polymath with expertise in painting, sculpting, architecture, science, music and mathematics.
(A) Russian
(B) French
(C) Italian
(D) Spanish

277. Marco Polo was a famous __________ traveler.
(A) Russian
(B) French
(C) Italian
(D) Spanish

278. The largest country by area in Africa is
(A) Algeria
(B) Nigeria
(C) South Africa
(D) Tanzania

279. The Spring Temple Buddha, the tallest statue in the world, is located in
(A) China
(B) Japan
(C) Thailand
(D) India

280. Africa’s largest lake is
(A) Lake Albert
(B) Lake Tanganyika
(C) Lake Malawi
(D) Lake Victoria

ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS
271. D
272. C
273. C
274. A
275. A
276. C
277. C
278. A
279. A
280. D
General Knowledge Quiz (281 — 290)
General Knowledge Quiz (261 — 270)
Home: General Knowledge Quiz