Grammar Test

1. While UK has earned record revenue this year, __________ well behind in exports.
(A) it still lag
(B) it still lags
(C) it lag still
(D) it lags still

2. Anna and Tania went shopping, but __________ couldn’t find anything __________ liked.
(A) they, those
(B) they, them
(C) those, they
(D) they, they

3. Nuclear energy is __________ dangerous to be used widely.
(A) so
(B) such
(C) too
(D) that

4. If I have money, I __________ it tomorrow.
(A) will purchase
(B) would purchase
(C) have purchase
(D) have purchased

5. Cannon had __________ unique qualities _________ it was used widely in ancient times.
(A) such, that
(B) such, so
(C) that, since
(D) that, that

6. She succeeded by __________ hard.
(A) work
(B) working
(C) continuous work
(D) continuous working

7. Katherine made her children __________ chores on Sunday.
(A) make some
(B) take some
(C) do some
(D) does some

8. I enjoy __________ tennis.
(A) to play
(B) plays
(C) playing
(D) to playing

9. Most of the guests arrived __________ buses.
(A) with
(B) by
(C) from
(D) in

10. The departmental store is open __________ eight to seven.
(A) by
(B) from
(C) between
(D) during

ANSWERS: GRAMMAR TEST
1. B
2. D
3. C
4. A
5. A
6. B
7. C
8. C
9. D
10. B
Grammar Quiz (11 — 20)