Islamic Studies MCQs

General Knowledge | Current Affairs | Pakistan AffairsScience | Education | Physics | Chemistry | Biology | Computer | GK (Pakistan) | Economy of Pakistan | Education in Pakistan | Mathematics | English | NTS MCQs

MCQs → Islamic Studies MCQs

FEATURED ISLAMIC STUDIES MCQS
1. Who is called the “Traveler of Islam” ?
(A) Ibn-e-Battuta
(B) Musa of Mali
(C) Ibn-e-Khaldun
(D) Al-Biruni

2. Ibn-e-Battuta was a famous Arab historian and geographers. He belonged to
(A) Turkey
(B) Saudi Arabia
(C) Morocco
(D) Egypt

ANSWERS: FEATURES ISLAMIC STUDIES MCQS
1. (A) Ibn-e-Battuta
2. (C) Morocco (See below ↓ for regular questions)

Islamic studies multiple choice questions (MCQs) Page-1. These MCQs are from basics of Islam, Islamic teachings and principles, basic knowledge of Quran, and Islamic history. Find answers to the questions at the bottom of the page.

RELATED PAGE
Islamic Studies MCQs in Urdu

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 .. 14 | 15

1. Prophet Muhammad (PBUH) belonged to which family?
(A) Hashmi
(B) Quraishi
(C) Makki
(D) Madni

2. In the beginning, to which Arab tribe Prophet Muhammad (PBUH) worked as a shepherd?
(A) Banu Saad
(B) Banu Asad
(C) Banu Ummayya
(D) Banu Makhzoom

3. How many sons did Prophet Muhammad (PBUH) had?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4

4. How many daughters did Prophet Muhammad (PBUH) had?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4

5. In the “Sacrilegious wars”, when Prophet Muhammad (PBUH) was 20 years of age, Quraish and their allies were lead by
(A) Abu Jahal
(B) Abu Lahab
(C) Umayah bin Khalaf
(D) Harb bin Umayah

6. To what Prophet the Zabur was revealed by Allah?
(A) Prophet Ibraheem (A.S)
(B) Prophet Dawood (A.S)
(C) Prophet Moosa (A.S)
(D) Prophet Essa (A.S)

7. To what Prophet the Injeel was revealed by Allah?
(A) Prophet Ibraheem (A.S)
(B) Prophet Dawood (A.S)
(C) Prophet Moosa (A.S)
(D) Prophet Essa (A.S)

8. What companion of Prophet (PBUH) was awarded with the title of “The sold of Allah”?
(A) Abu Bakr Siddique (R.A)
(B) Umar Farooque (R.A)
(C) Ali Al-Murtaza (R.A)
(D) Khalid bin Waleed (R.A)

9. What companion of Prophet (PBUH) was awarded with the title of “The lion of Allah”?
(A) Umar Farooque (R.A)
(B) Ali Al-Murtaza (R.A)
(C) Hamza bin Abdul Mattalib (R.A)
(D) Khalid bin Waleed (R.A)

10. What was the name of Imam Bukhari (R.A)?
(A) Muhammad bin Ismaeel
(B) Muhammad Ismaeel
(C) Muhammad Ibraheem
(D) Ismaeel bin Ibraheem

ANSWERS: ISLAMIC STUDIES MCQS

  1. A
  2. A
  3. C
  4. D
  5. D
  6. B
  7. D
  8. D
  9. C
  10. A

RELATED PAGE
Islamic Studies MCQs in Urdu

Islamic Studies MCQs for FPSC Test
These multiple choice questions (MCQs) of Islamic Studies (or Islamiyat also written as Islamiat) are appropriate for FPSC Lecturer Test in Islamic Studies or Secondary School Teacher (SST) test in Islamic Studies. Furthermore, if the syllabus in your NTS Test also consist of Islamic studies section, then please read and attempt all of these online questions.