GK Quiz Page 27

261. The longest river in Europe is
(A) River Thames
(B) Orange River
(C) Ural River
(D) Volga River

262. The Volga River flows in
(A) Great Britain
(B) Russia
(C) Germany
(D) France

263. The first person who entered into space was
(A) Alan Shepard
(B) Alexey Leonov
(C) Neil Armstrong
(D) Yuri Gagarin

264. The first person who walked on the Moon was
(A) Alan Shepard
(B) Alexey Leonov
(C) Neil Armstrong
(D) Yuri Gagarin

265. The first spacewalk was performed by
(A) Alan Shepard
(B) Alexey Leonov
(C) Neil Armstrong
(D) Yuri Gagarin

266. Yuri Gagarin was a/an __________ astronaut.
(A) American
(B) Russian
(C) German
(D) French

267. Neil Armstrong was a/an __________ astronaut.
(A) American
(B) Russian
(C) German
(D) French

268. Alexey Leonov was a/an __________ astronaut.
(A) American
(B) Russian
(C) German
(D) French

269. The first space station was
(A) Lunokhod 1
(B) Mir
(C) Salyut 1
(D) International Space Station (ISS)

270. The first moon walker (remote-controlled robot) was
(A) Lunokhod 1
(B) Mir
(C) Salyut 1
(D) International Space Station (ISS)

ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZ
261. D
262. B
263. D
264. C
265. B
266. B
267. A
268. B
269. C
270. A
General Knowledge Quiz (271 — 280)
General Knowledge Quiz (251 — 260)
Home: General Knowledge Quiz