General Knowledge Quiz

1. The deepest point in the world is
(A) Dead Sea
(B) South Pole
(C) Mariana Trench
(D) Sinai Peninsula

2. The Mariana Trench is in the __________ Ocean.
(A) Atlantic
(B) Arctic
(C) Antarctic
(D) Pacific

3. The depth of the Mariana Trench is __________ meters.
(A) 10,011
(B) 10,411
(C) 10,611
(D) 10,911

4. Panama (a country) connects the two continents
(A) Asia and Europe
(B) Asia and Africa
(C) South America and North America
(D) Asia and Australia

5. Turkey connects the two continents
(A) Asia and Europe
(B) Asia and Africa
(C) South America and North America
(D) Asia and Australia

6. Egypt connects the two continents
(A) Asia and Europe
(B) Asia and Africa
(C) South America and North America
(D) Asia and Australia

7. The Panama Canal in Panama is a man-made 77 km waterway that connects
(A) Atlantic Ocean and Pacific Ocean
(B) Atlantic Ocean and Arctic
(C) Arctic Ocean and Antarctic Ocean
(D) Pacific Ocean and Arctic Ocean

8. The Engadin Valley is located in
(A) Switzerland
(B) Portugal
(C) Turkey
(D) Egypt

9. The Pico Island is located in
(A) Switzerland
(B) Portugal
(C) Turkey
(D) Egypt

10. Sultan Ahmed Mosque in Istanbul is popularly known as the
(A) Green Mosque
(B) Blue Mosque
(C) Red Mosque
(D) Yellow Mosque
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZ
1. C
2. D
3. D
4. C
5. A
6. B
7. A
8. A
9. B
10. B
General Knowledge Quiz (11 — 20 )