Current Affairs Quiz

Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-1. The following quizzes are from current issues and facts in the world.

Current Affairs Quiz (11 — 20)

1. United States president, Donald Trump, made his first foreign trip to
(A) Israel
(B) Saudi Arabia
(C) Great Britain
(D) Russia

2. During the first trip of Donald Trump to Saudi Arabia, the two countries signed a __________ arms deal.
(A) $50 billion
(B) $80 billion
(C) $110 billion
(D) $140 billion

3. The United Kingdom general elections 2017 are going to be held on
(A) 8 June 2017
(B) 10 June 2017
(C) 12 June 2017
(D) 14 June 2017

4. In Rio Olympics 2016 the women’s football gold was won by
(A) Brazil
(B) Germany
(C) France
(D) Italy

5. In Rio Olympics 2016 the men’s volleyball gold was won by
(A) United States
(B) Russia
(C) Brazil
(D) Great Britain

6. Michael Phelps, an American swimmer, won __________ gold medals in Rio Olympics 2016.
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) 7

7. The Paris agreement of the United Nations Framework Convention on Climate Change is to limit global warming well below
(A) 1.0 °C
(B) 1.5 °C
(C) 2.0 °C
(D) 2.5 °C

8. The Paris agreement was opened for signature for one year on
(A) 20 April 2016
(B) 21 April 2016
(C) 22 April 2016
(D) 23 April 2016

9. Who is current secretary general of the United Nations?
(A) Javier Perez de Cuellar
(B) Kofi Annan
(C) Ban-Ki-Moon
(D) Antonio Guterres

10. The United Nations Framework Convention on Climate Change deals with
(A) reduction in fossil fuel usage
(B) CO2 emissions mitigation
(C) reduction in Uranium production
(D) greenhouse gases emissions mitigation

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
1. B
2. C
3. A
4. B
5. C
6. B
7. C
8. C
9. D
10. D
Current Affairs Quiz (11 — 20)