Computer Science Quiz

1. The major language of World Wide Web is
(A) HTML
(B) PHP
(C) ASP.NET
(D) Java

2. HTML is an abbreviation for?
(A) HiTech Meaningful Language
(B) HyperText Meaningful Language
(C) HiTech Markup Language
(D) HyperText Markup Language

3. ___________ is a device from where the information is sent.
(A) Transmitter
(B) Spreadsheet
(C) Simulation
(D) Modulation

4. __________ is a mathematical model of a real system in the form of a computer program.
(A) Transmitter
(B) Spreadsheet
(C) Simulation
(D) Modulation

5. LAN is an abbreviation for?
(A) Large Access Network
(B) Local Access Network
(C) Large Area Network
(D) Local Area Network

6. In peer-to-peer networking,
(A) there is only one server and many clients
(B) there is only one client and many servers
(C) every computer is capable of playing the role of server
(D) every computer is capable of playing the role of client, server or both at the same time

7. URL is an abbreviation for?
(A) Universal Resource Locator
(B) Uniform Resource Locator
(C) Universal Resource Location
(D) Uniform Resource Location

8. The network in which we connect each node to the network along a single piece of network cable is called
(A) Bus Network Topology
(B) Star Network Topology
(C) Ring Network Topology
(D) None of these

9. The network in which we connect each network node to a central device (hub) is called
(A) Bus Network Topology
(B) Star Network Topology
(C) Ring Network Topology
(D) None of these

10. FTP is an abbreviation for?
(A) File Transfer Position
(B) File Transfer Protection
(C) File Transfer Protocol
(D) File Transfer Possibility

ANSWERS: COMPUTER SCIENCE QUIZ
1. A
2. D
3. A
4. C
5. D
6. D
7. B
8. A
9. B
10. C
Computer Quiz (11 — 20)