Chemistry Quiz

1. pH of the neutral solution is ?
(A) 2
(B) 6
(C) 7
(D) 5

2. pH of the acidic solution is less than ?
(A) 3
(B) 2
(C) 6
(D) 7

3. The branch of chemistry in which we study hydrocarbon and their derivatives is called ?
(A) Organic chemistry
(B) Inorganic chemistry
(C) Industrial chemistry
(D) Biochemistry

4. The metal present in combine state is called ?
(A) Metal
(B) Solid
(C) Minerals
(D) None of these

5. Which of the following is homogeneous mixture ?
(A) Smoke
(B) Fog
(C) Smog
(D) Air

6. Hydrogen has a positive charge ?
(A) Proton
(B) Electron
(C) Atom
(D) Neutron

7. Electron in its ground state does not ?
(A) Spin
(B) Revolve
(C) Reside in orbit
(D) Radiate energy

8. Number of periods in modern periodic table is ?
(A) 8
(B) 6
(C) 5
(D) 7

9. Which of the following is transition element ?
(A) Cu
(B) Cl
(C) S
(D) B

10. Ink spreads in water because of ?
(A) Vapor pressure
(B) Dipole movement
(C) Diffusion
(D) Osmosis

ANSWERS: CHEMISTRY QUIZ
1. C
2. D
3. A
4. C
5. D
6. A
7. D
8. D
9. A
10. C
Chemistry Quiz (11 — 20)