MCQs: General Knowledge

151. Organisation of Islamic Cooperation (OIC) was founded on
(A) September 25, 1966
(B) September 25, 1967
(C) September 25, 19698
(D) September 25, 1969

152. The OIC was founded in
(A) Saudi Arabia
(B) Iraq
(C) Qatar
(D) Morocco

153. The 6th organ, “Trusteeship Council” of the United Nations suspended operation on November 01, 1994, with the independence of
(A) Chad
(B) Sudan
(C) Palau
(D) Tunisia

154. The United Nations has __________ principal organs.
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) 7

155. The International Monetary Fund (IMF) was founded on
(A) 27 December 1944
(B) 27 December 1945
(C) 27 December 1946
(D) 27 December 1947

156. The social networking site “Twitter” was launched on
(A) July 15, 2003
(B) July 15, 2004
(C) July 15, 2005
(D) July 15, 2006

157. The National Aeronautics and Space Administration (NASA) was formed in?
(A) 1958
(B) 1960
(C) 1962
(D) 1964

158. 8 March is observed internationally as?
(A) Women’s Day
(B) World Water Day
(C) World Health Day
(D) Human Rights Day

159. 22 March is observed internationally as?
(A) Women’s Day
(B) World Water Day
(C) World Health Day
(D) Human Rights Day

160. 7 April is observed internationally as?
(A) Women’s Day
(B) World Water Day
(C) World Health Day
(D) Human Rights Day

ANSWERS: MCQS GENERAL KNOWLEDGE
151. D
152. D
153. C
154. B
155. B
156. D
157. A
158. A
159. B
160. C
General Knowledge Quiz (161 — 170)
General Knowledge Quiz (141 — 150)
Home: General Knowledge Quiz