Latest Current Affairs MCQs

111. Nokia mobile phone business was bought by Microsoft in a deal of
(A) $4.17 billion
(B) $7.17 billion
(C) $10.17 billion
(D) $13.17 billion

112. Currently, there are __________ member states of the United Nations.
(A) 190
(B) 193
(C) 196
(D) 197

113. Currently, __________ countries hold the status of Observer States in the United Nations.
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5

114. There are __________ members of SAARC.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8

115. Secretary General SAARC Arjun Bahadur Thapa belongs to __________.
(A) Pakistan
(B) India
(C) Maldives
(D) Nepal

116. Which from the following countries does NOT yield veto-power?
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) Canada
(D) France

117. Which from the following countries is NOT a non-permanent member of Security Council.
(A) Bolivia
(B) Egypt
(C) Ethiopia
(D) Finland

118. Al-Jazeera TV Channel belongs to
(A) Qatar
(B) Kuwait
(C) Egypt
(D) Bahrain

119. The newest member of the Eurozone is
(A) Lithuania
(B) Croatia
(C) Bulgaria
(D) Cyprus

120. The Iran-Pakistan gas pipeline is also called
(A) friendship pipeline
(B) future pipeline
(C) peace pipeline
(D) unity pipeline

ANSWERS: LATEST CURRENT AFFAIRS MCQS
111. B
112. B
113. A
114. D
115. D
116. C
117. D
118. A
119. A
120. C
Current Affairs Quiz (121 — 130)
Current Affairs Quiz (101 — 110)
Home: Current Affairs Quiz